Klein stukje geschiedenis

 

Al mijn hele leven ben ik omringd geweest door katten, evenals in mijn kindertijd. Mijn moeder had een voorliefde voor Siamezen en was zelfs een fokker van deze gracieuze wezens. We brachten samen ook regelmatig bezoekjes aan kattenshows, waar we de pracht van verschillende rassen bewonderden.

Gedurende vele jaren had ik gewone Europese kortharen als gezelschap. Vaak waren dit flessen kittens die ik liefdevol met de hand grootbracht. Op die manier vergaarde ik waardevolle kennis en ervaring in het verzorgen van deze kleine wezentjes.

Mijn werk als paraveterinair en kattentrimster zorgde ervoor dat mijn liefde voor Maine Coons steeds verder groeide. Hun indrukwekkende gestalte, zachte vacht en majestueuze staart wekten in mij het verlangen om ook zo'n prachtige kat in mijn huis te hebben.

Uiteindelijk kochten we een Maine Coon zonder stamboom, omdat het belang van een stamboom destijds nog niet volledig tot me doordrong, en mijn partner de betekenis ervan evenmin begreep. Met deze poes, die de naam Storm heet, hebben we twee nestjes gehad. Uiteraard liet ik haar wel testen op DNA en onderging ze screenings voor Felv, Fiv, Patella en navelbreuk. Uit deze nestjes zijn vijf gezonde kittens voortgekomen, waarvan we er één hebben gehouden. Bij het tweede nestje van Storm hadden we maar één kitten. Haar dochter Jacky uit het eerste nest hebben we laten steriliseren en zij heeft dus nooit kittens gehad.

 

In de tussentijd kwamen we, via mijn werk, in het bezit van onze grote, roodharige Maine Coon beer genaamd Pooh. Pooh kwam bij mij terecht via een klant, die hem niet meer kon verzorgen vanwege de medische hulp die hij toen nodig had. Ze wilde hem de beste kans geven, en dat was bij mij. Oh, wat ben ik blij dat deze zachtaardige reus in mijn leven is gekomen.

Helaas werd bij Pooh op 1,5-jarige leeftijd (epifysiolyse) heupdysplasie vastgesteld, waardoor beide heupenkoppen werden verwijderd.

Dit alles heeft me aan het denken gezet. Ik wilde verder in de fok maar met een poes die geschikt zou zijn voor de fok, met alle benodigde testen uitgevoerd, gezonde bloedlijnen, enzovoort. Maar als beginnend fokker vroeg ik me af waar ik moest beginnen.

Gelukkig kon ik via een bevriende fokker Sally kopen, wat een grote opluchting was.

Later voegde onze Lexie zich bij het gezelschap en inmiddels is daar nu ook Djuna bijgekomen.

Beide dames zijn op alle aspecten getest. HCM, PKD, HD (1), SMA, DNA, Felv, Fiv, patella en navelbreuk.

 

Mijn visie en doel

Met een passie voor het fokken van deze prachtige, gezonde katten die waardig zijn om te schitteren op shows, is mijn ultieme doel helder. Ik streef ernaar om het allerbeste te bereiken in het creëren van showwaardige katten die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook stralen van vitaliteit en gezondheid.

Naast het streven naar fysieke perfectie en gezondheid, besteed ik veel aandacht aan de socialisatie van mijn kittens. Ze groeien op in een liefdevolle en stimulerende omgeving, waarin ze worden blootgesteld aan verschillende geluiden, geuren en interacties. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van hun vertrouwen, nieuwsgierigheid en vriendelijke aard, waardoor ze zich vol vertrouwen kunnen presenteren op shows en een plezier zijn om mee te leven voor hun toekomstige eigenaren.

Als fokker is het mijn verantwoordelijkheid om zorgvuldig te selecteren waar mijn kittens naartoe gaan. Potentiële eigenaren worden grondig gescreend om ervoor te zorgen dat ze de juiste kennis, ervaring en toewijding hebben om voor deze bijzondere katten te zorgen. Ik sta klaar om hen te ondersteunen met informatie en begeleiding, zodat ze de beste verzorging kunnen bieden en hun showwaardige potentieel volledig kunnen benutten.

Met toewijding, geduld en de inzet voor voortdurende educatie en verbetering, hoop ik bij te dragen aan de voortzetting en verbetering van het ras. Het streven naar het fokken van mooie, gezonde en showwaardige katten is mijn passie en ik voel me gezegend om hier een rol in te spelen.